Öt év bosszúpornóért

Izraelben beemelték a törvények közé a héten a bosszúpornó tilalmát. Vagyis mostantól büntethető az, mégpedig akár 5 év börtönnel is, aki akarata ellenére tesz pornósztárrá bárkit. Például úgy, hogy az exével rögzített ágyjelenetet felrakja valamelyik videómegosztóra.

A törvénytervezetet azután nyújtotta be egy képviselőnő, hogy a választókerületében egy fiatal lány így járt. Egykori barátja a szakítás után feltöltötte a legintimebb pillanataikat a WhatsApp-ra, és több ezer embernek továbbította a felvételeket. A képviselőnő, Jifat Kariv virtuális szexuális erőszakról beszél, és arról, hogy ennek gátat kellett vetni. Mert az ilyesmi nem vicc, emberéleteket tehet tehet tönkre – írja az Ynet News.

Így aztán a szexuális zaklatások megelőzéséről már 15 éve elfogadott törvényhez hozzátettek egy újabb cikkelyt a Kneszetben. Az eredeti jogszabályban ez még nem is szerepelhetett, hiszen a technika akkor még nem tartott ott, ahol most. Éppen ezért tartja forradalminak az eheti lépést a törvényhozás nők helyzetével foglalkozó bizottságának elnöke, Eliza Lavi is. Szerinte a gyors műszaki fejlődés újabb és újabb kihívásokat jelent a jogalkotóknak, és egy ilyenre sikerült most válaszolni Izraelben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez