Kíváncsi kínai kémkamera Franciaországban

Kína, Franciaország –  A francia kémelhárítás kihallgatott két francia állampolgárt abban a kémügyben, melyben két kínai a gyanúsított.

 

 A kínai férfi és a kínai nő a General Electric lotharingiai gyárában dolgozott, mint ösztöndíjas. Egyiküket rajtakapták, amikor kamerájával olyan helyeken készített felvételeket, ahova nem volt belépési engedélye. A tiltott zónában készített felvételeket a kémelhárítás elkobozta. Mindez még szeptember végén történt, a kínai  ” ösztöndíjasok ” azóta egy szállodában élnek – rendőri felügyelet mellett. A kémelhárítás időközben kiderítette, hogy a kínai férfi és nő egyáltalán nem pályakezdő ösztöndíjas, hanem magasan képzett mérnök és minden bizonnyal ipari  kémkedésre kapott utasítást. Ha ez beigazolódik, akkor akár 10 éves börtönbüntetést is kaphatnak Franciaországban.                                                                            

Most a kémelhárítás a “francia kapcsolatot” vizsgálja, ezért hallgatták ki a francia nőt és férfit, őket egyelőre nem gyanúsítják, csak ahogyan a kémelhárítás egyik embere a párizsi Le Figaronak elmondta:” be akarjuk csukni a kaput!”                                                                            

Mindeközben a fogvatartott kínaiak ügyvédje közölte, hogy ügyfelei kétségbe vannak esve, egyáltalán nem értik a gyanúsítást. Tagadják, hogy kémek lennének és ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan felvételeket készítettek, amelyekre a General Electric helyi főnökei adtak utasítást Franciaországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez