Kína gallikumnak ismerte el a pezsgőt

132 milliárd dolláros az alkohol piaca Kínában és villámgyorsan nő, ezért érthető a boldogság a francia pezsgő exportőrei között: ezentúl csakis az ő pezsgőjükre írhatják rá , hogy “champagne”!

 

Jelenleg ugyanis a Mennyei Birodalomban teljes nyugalommal rá lehet írni minden habzó borra, hogy champagne! Most ennek vége: Kína hivatalosan is elismerte, hogy az igazi pezsgő csakis francia lehet. Annál is értékesebb ez a siker Franciaországnak, mert Kínában nem nagyon sietnek hasonló engedményeket tenni. Az alkohol piacán például csak a francia konyak, a skót whisky és a kaliforniai Napa völgy bora élvez védettséget.
A pezsgő egyelőre még nem veszi fel a versenyt a másik három védett alkohol fajtával, de viharos gyorsasággal terjed a kínai piacon. 2001-ben még csak 50 ezer palack fogyott el Földünk legnépesebb országában, tavaly már 2 millió! Egyetlen évben 50%- al nőtt a pezsgő piac Kínában! Mindezzel együtt Kína még csak a 12-ik a francia pezsgő fogyasztói közül. Az első helyen Nagy Britannia, a másodikon az Egyesült Államok áll. És épp itt a nagy probléma: Amerikában nem ismerik el gallikumnak a pezsgőt! Ugyanez a helyzet különben Oroszországban is. Ezért most az a célja a francia pezsgő exportőreinek, hogy Kína után az USA-ban és Oroszországban is elismertessék: az igazi pezsgő csakis gallikum lehet!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez