Nagy dobásra készül a toulouse-i terrorista apjának algériai ügyvédje

Algéria, Párizs – “Miért árultok el? Miért öltök meg?” – kérdezte Merah, a toulouse-i terrorista a kommandósoktól, akik azután tényleg lelőtték. Két videokazettája is van erről az algériai ügyvédnőnek, akit Mohamed Merah, a toulouse-i terrorista ugyancsak algériai édesapja fogadott fel.

Nem egyedül, hanem négy másik algériai ügyvéddel és három francia ügyvéddel együtt kívánja perelni a francia kommandósokat azért, mert azok ” túllépték a hatáskörüket ” akkor, amikor lelőtték a toulouse-i terroristát. Aki a maga részéről hat embert ölt meg, köztük gyerekeket is.

 Az algériai ügyvédnő szerint Merah megállapodott a kommandósokkal, és azok nem tartották be az egyezséget. A koronatanú erre állítólag egy marokkói spicli lenne, aki közvetített a rendőrök és a terrorista között.

Hogy jutott a két videokazetta Algériába? Miért nem láthatja senki? – kérdezte a Le Monde tudósítója Algírban az ügyvédnőtől. Aki elmondja, hogy a kazettákat Merah családjától kapta, de halvány fogalma sincs, hogy ők hogy szerezhették meg. Legkésőbb hétfőn elindítjuk a pert, nagy durranás lesz! – ígéri az algériai ügyvédnő. Aki korábban több terrorizmussal gyanúsított algériai állampolgárt védett Európában.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez