Tovább dagad a Booking botrány – focira költötte a szállásadók pénzét a cég!

Mint ismeretes az amerikai Booking.com szállásfoglalási óriás június 28. óta nem teljesít kifizetéseket a kisebb szállásadóknak. Az ágazati szereplők számításai szerint a felhalmozott tartozás már elérheti a 30 millió dollárt. Egyes szállástulajdonosok autóikat értékesítik, hogy finanszírozni tudják működésüket, jiszen a főszezon közepén a legtöbb a kiadásuk is. Mások egyszerűen nem fogadnak Booking-os utasokat, jöbb esetben törlik a foglalásukat és készpénzes vendégeket fogadnak csak.

Tegnap érkeztünk jóelőre kifizetett balatoni szállásunkhoz, de a házinéni jóformán kidobott minket, nem fogad “búkingos” vendéget, Így most se pénz, se szállás – botrány!” – írja közösségi oldaán S.Judit.

Egyesek tudni vélik, hogy mi az ok! Sőt 2 ok is van!

A Booking.com június 28.-án nyitotta meg új 65000 nm-es irodaházát Amszterdamban, és bejelentette, hogy 2023-ban a Booking.com a FIFA Hivatalos Utaztatási Szponzora lett!

Ez a két egyszerre lévő hatalmas kiadás likviditási problémát okozhatott a megkerülhetetlen világcégnél, melynek keserű piruláit az ágazat kis- és közepes szereplőivel nyeleti le a Booking.com!

A tömeg botrányt kiált és kompenzációt követel! Meglátjuk mi lesz a vége!

Az ügyről korábban itt írtunk!

(Visited 134 times, 6 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez