Bunyó a nigériai parlamentben

Több hetes szünet után ült össze a nigériai parlament alsóháza, de a nyitóülés rendkívül botrányosra sikeredett, miután néhány képviselő egymásnak esett.

A verekedés a kormányzó PDP párt képviselő között robbant ki. A kormányzópárton belül nemrég egy frakció alakult, amelynek tagjai nyíltan ellenzik, hogy Goodluck Jonathan elnök induljon a 2015-ös elnökválasztáson. A verekedés azután alakult ki a parlamentben, miután az elnököt támogató képviselők folyamatosan beszóltak és inzultálták a rivális frakció képviselőit. A verekedés körülbelül 10 percig tartott. A TV felvételeken jól látni, hogy az egyik képviselőasszony ujjal beledöf politikai ellenlábasa arcába. Egy másik politikus pedig egy székkel próbálta meg elhallgattatni képviselőtársát. A BBC tudósítása szerint a verekedésben többen is részt vettek és néhány képviselő szakadt ingben és zakóban távozott az ülésről.

Goodluck Jonathan elnök eddig még egyetlen egyszer sem beszélt arról, hogy indulna a 2015-ös elnökválasztáson. A felesége és néhány politikus támogatója viszont már elkezdett érte kampányolni.

A PDP 1999 óta minden választást megnyert. Goodluck Jonathan 2010-ben került hatalomra, miután elődje meghalt. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez