Több mint 100 halottja van a nigériai kettős robbantásnak

Két bombát robbantottak fel a terroristák Jos üzleti negyedében, ahol a legutóbbi információk szerint legalább 118-an vesztették életüket. A nigériai rendőrség a Boko Haram radikális iszlamista terrorista szervezetett vádolja a támadás végrehajtásával.

Hivatalosan még senki sem vállalta a felelősséget a merényletért, de a rendőrség szerint minden jel arra utal, hogy a Boko Haram követte el az aljas támadást. A hatóságok azt közölték, hogy eddig 118 holttestet számoltak össze, de félő, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedni fog. A városban rendkívül feszült a helyzet. A rendőrség fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be és ellenőrzőpontokat állított fel.

A merényletet kedden hajtották végre. A terroristák két autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel. Az első detonáció délután három órakor következett be, a második robbanás pedig pár perccel később. A nigériai hatóságok jelezték, hogy a Boko Haram terroristák előszeretettel alkalmazzák a kettős robbantásos taktikát, hogy a lehető legtöbb áldozatot ejtsék.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez