Rekordszámú hamisítvány Japánban

Japánba tavaly rekordmennyiségű olyan termék érkezett, amelyek gyártói, forgalmazói megsértik a szellemi tulajdonjogokat. A hamisítványok leggyakrabban Kínából érkeznek.

Nem meglepő, hiszen Kína esetében mindenki tudja, hogy a hamis termékek, az ócska utánzatok egyik központja. A japán pénzügyminisztérium jelentése szerint a tavaly feljegyzett rekordmennyiségű, 32.060 eset 92,2%-a Kínához köthető

A hamisítványok behozatala egyébként 14%-kal nőtt 2013-hoz képest. A postai úton, vagy rakománnyal érkező termékek 33,9%-át táskák teszik, 21% pedig hamis ruházati cikk. A mobiltelefonok piaca is bővült: 2014-ben az összes hamisítvány 9,4%-ára. Az elektronikai berendezések, a ruházati kiegészítők, fülbevalók, és egyéb ékszerek csempészete is jelentősen nőtt a minisztérium szerint.

Japánban a hamis termékeket lefoglalják. A szigetországban ugyanis a szabadalmi jogot komolyan veszik, a hamis áruknak nincs helye a modern társadalomban. A 2014-ben lefoglalt rekordmennyiségű termék összértéke körülbelül 18 milliárd jen (41,5 milliárd forint) volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez