Három év után új szépségkirálynőt választottak Marokkóban

A 23 éves Fatima Zahara El Hor-t koronázták meg a hétvégén Tangerban, ahol 2012 óta most először rendeztek Miss Marocco szépségversenyt. Az arab szokásokat és előírásokat figyelembe véve fürdőruhás bemutatóra nem került sor.

Összesen 1500 fiatal lány jelentkezett, de csak 27-en kerültek be Marokkó legrangosabb szépségversenyére, amit a hétvégén tartottak meg Tangerben. A rendezvényen számos külföldi és helyi híresség is jelen volt, köztük Carina Tyrell tavalyi brit szépségkirálynő. A zsűri végül a 23 éves Fatima Zahra El Hor-t találta méltónak arra, hogy elnyerje az idei Miss Marocco címet, ami egy évig illeti meg őt. Az ítészek jelezték: azért esett Fatimára a választás, mert a szépsége mellett rendkívül intelligens és kifejezetten jó kommunikációs képességekkel rendelkezik, ami komoly előnyt jelent egy ilyen versenyen.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a frissen megkoronázott királynő köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették és támogatták őt. A következő egy évben pedig azért fog dolgozni, hogy felhívja a figyelmet a nők helyzetére és támogassa az egyenjogúságukat. Fatima egyébként egyetemi hallgató, pénzügyi jogot és adózást tanul. Mostani győzelmével pedig jogot szerzett arra, hogy képviselje hazáját egy nemzetközileg is rangos szépségversenyen.

97d534e41d2b2d09c7f74e81a23e9549

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez