Semjén Zsolt segítséget ígért a Boko Haram ellen Nigériának

A magyar miniszterelnök-helyettes Nigériában tesz hivatalos látogatást: találkozott Muhammadu Buhari elnökkel is, akit biztosított arról, hogy Magyarország kész segítséget nyújtani a Boko Haram elleni harcban – írta a Punch nigériai internetes híroldal.

Az ígéretről a nigériai elnök egyik tanácsadója, Ferni Adesina számolt be közlemény formájában. A magyar miniszterelnök-helyettes Abudzsában, az elnöki palotában találkozott a nemrég hivatalba lépett Buhari elnökkel. Semjén Zsolt állítólag azt mondta, hogy Magyarország kész támogatni a nigériai fegyveres erők erőfeszítéseit a Boko Haram ellen, mivel a terrorizmus globális kihívást jelent. A Punch cikkéből azonban nem derül ki, hogy konkrétan milyen segítséget tudna nyújtani Magyarország a radikális iszlamista terroristák ellen Nigériának.

A magyar politikus emellett elismerően beszélt az idei nigériai választásokról, és a két ország közti együttműködés fejlesztésének fontosságáról is. Buhari elnök azt emelte ki, hogy szerinte Magyarország és Nigéria között sok a hasonlóság, és ő támogatja a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítését, főként a biztonság és mezőgazdaság terén. A nigériai államfő szót ejtett a menekültválságról és abban Magyarország szerepéről is. Jelezte, hogy Nigéria északkeleti régiójából nekik is hasonló kihívásokkal kell  szembenézniük. Ezért úgy gondolja, hogy Magyarország megérti a nigériaiak problémáját, ami elősegíti a közös munkát a két ország között.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez