Több mint 40 etióp katonát öltek meg Szomáliában – állítják a terroristák

Komoly harcok robbantak ki Szomália középső régiójában, miután az al-Shabab radikális iszlamista lázadó- és terrorszervezet támadást hajtott végre egy katonai támaszpont ellen, ahol etióp békefenntartók állomásoztak.

A szomáliai fővárostól körülbelül 300 km-re található Halgan településen lendültek támadásba az al-Shabab harcosai. A terroristák a jól bevált taktikájukat alkalmazták. Először egy öngyilkos merénylő lépett akcióba, aki egy bombákkal teli autóban robbantotta fel magát a bázis bejáratánál. Ezután pedig fegyveresek rohamozták meg a támaszpontot.

Helyi lakosok a Reuters hírügynökségnek megerősítettek, hogy a bázisnál először egy hatalmas robbanás történt, amit heves tűzpárbaj követett. Az összecsapás nagyjából egy órán át tartott. Az AMISOM békefenntartó misszió azonban még nem adott információt a történtekről, ezért a halálos áldozatok és sérültek számáról sincsenek megbízható adatok.

A támadás után azonban az al-Shabab szóvivője, Abdiasis Abu Musab a Reutersnek azt mondta: 43 etióp katonával sikerült végezniük, a támaszponton pedig komoly pusztítást sikerült elérniük a robbantással. A terrorszervezet szóvivője elismerte, hogy több harcosuk is odaveszett, de veszteségeikről számokat már nem volt hajlandó elárulni.

kép:amisom-au.org

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez