50 millióba kerül a 16 négyzetméteres lakás

Hongkongban minden eddiginél kisebb lakások keresnek gazdát. Van olyan, ami alig 16,2 négyzetméteres, de ára mintegy 50 millió forint.

Hongkongban, ahol a világon a legdrágábbak az ingatlanok, egyre népszerűbbek a szokatlanul kis alapterületű lakások. A Mont Vert II ingatlanügynökség most azzal reklámozza magát, hogy a Hongkongban valaha épített legkisebb ingatlanokat árulja. Összesen 22 lakás eladó, melyek közül a legkisebb alapterülete 16,2 négyzetméter – írja a South China Morning Post.

A kínai lap egyik riportere járt az egyik ilyen lakásban és tapasztalata szerint öt lépésben be lehet járni az összes helyiséget, míg a szoba két falát épphogy nem tudja egyszerre megérinteni a karjaival. A hálóban van hely ágynak, de kanapé már sehova sem fér be. A konyhában pedig mindössze egyetlen embernek van állóhely, hűtőt vagy gáztűzhelyet felesleges az itt élőnek vásárolnia, ugyanis ezek már nem férnének be. Egy ilyen lakás nagyjából 50 millió forintnak megfelelő hongkongi dollárba kerül – persze az ár függ attól, melyik emeleten vesszük meg.

Több ehhez hasonló lakást is bejárt a riporter és egy kicsit kedvezőbb áron már talált olyan garzont, melynek a konyhája olyan tágas volt, hogy elfért benne egy mosogató. Itt az árkülönbség annak tudható be, hogy az ablakok egy temetőre néznek, amit a kínai vevők baljóslatúnak tartanak.

A hétvégi aukción a 22 eladó “mini-ingatlanból” három elkelt, de nem a legkisebbek. Ennek ellenére az ingatlanfejlesztők véleménye szerint a közeljövőben még drágábbak és még kisebbek lehetnek a hongkongi ingatlanok.

Fotó: Europress/AFP

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez