Egy nőhöz ment feleségül az utolsó szovjet szépségkirálynő

Nem is akárkihez, a férj, a volt tenisz csillag Martina Navratilova. “Lányaim elfogadják, hogy Navratilova a család feje”- mondja az egykori szovjet szépségkirálynő, aki férjhez ment a teniszsztárhoz.

Azt sem tudtam, hogy mi az, hogy valaki meleg – nyilatkozta a 42 éves Julia Lemigova, aki karácsony előtt mondta ki a boldogító igent Martina Navratilovanak, a cseh tenisz világsztárnak. A Szovjetunió utolsó szépségkirálynője nehezen beszélte rá 13 és 8 éves lányát: fogadják el édesanyjuk leszbikus házasságát.
Martina Navratilova féltérdére ereszkedett a teniszstadionban a US Open idején és a televíziók kamerái előtt kérte meg Julia Lemigova kezét. Az egykori szovjet szépségkirálynő igent mondott és azóta a pár családi élete a meleg magazinok egyik legfontosabb témája.
Julia Lemigova a glasznoszty gyermeke: a Szovjetunió nyitása tette lehetővé, hogy szépségversenyek legyenek a nagy októberi szocialista forradalom országában. Julia Lemigova édesapja ezredes volt. Elterjedt a hír: a KGB-ben szolgált. Julia cáfol: a papa valóban ezredes volt, de hadmérnök, aki a repülőgépiparban dolgozott. A szép Julia Londonban és Párizsba került, részben ma is a francia fővárosban él ahol Russian Blanche néven wellness szalont és kozmetikai céget működtet. Férjet is talált magának egy bankár személyében. Tőle van a három gyerek. A kisfiú tragikus körülmények között halt meg. A szülők válása idején egy időre az apához került és ott máig tisztázatlan körülmények között meghalt. A papa sem él már: egy prostituált kebelén lehelte ki lelkét Genfben- különleges szex pozícióban. A prostituáltat később elítélték emberölésért.
A két lány, aki Párizsban nőtt fel és egymás között franciául beszél, kicsit nehezen fogadta el, hogy az új papa nő. Méghozzá világhírű. Martina Navratilova szinte mindent megnyert a teniszpályán amit csak lehetett. “Dobozokban tartotta az érmeit. Én kicsomagoltam és elkezdtem kitenni az érmeket a falra. Négy szoba megtelt, és még mindig voltak dobozok.”- meséli Julia Lemigova, aki nem sokat tudott a teniszről mielőtt megismerte volna Martina Navratilovat.
“Sokat segít, hogy mind a ketten Keletről jöttünk.”- hangsúlyozta az egykori szovjet szépségkirálynő. A lányok ma már lelkesen vesznek részt a család életében, mely megoszlik Florida és Franciaország között. Navratilovának két háza van Floridában és egy Párizsban. “Tök normálisan élünk. Úgy mint egy igazi házaspár.”- hangsúlyozza Julia Lemigova. Adoptálja Martina Navratilova a két lányt? “Ez is szóba került már.”- közölte az egykori szovjet szépségkirálynő, aki összekötötte sorsát Martina Navratilovával a cseh-amerikai tenisz világsztárral.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez