Paraguay: Egy német házaspár vesztette éltét a gerillák elleni akcióban

A paraguayi belügyminisztérium közleménye szerint egy német házaspár vesztette életét abban az összecsapásban, amelyre a hadsereg és a Paraguayi Népi Hadsereg (EPP) tagjai között került sor az ország északi részén, Yby Yau körzetében.

Robert Natto és felesége, Érika Reiser de Natto haláláért a paraguayi hatóságok szerint az EPP-t terheli a felelősség, Francisco de Vargas belügyminiszter azt is elmondta, hogy a házaspárt a menekülő gerillák kivégezték. Mindezek ellenére a miniszter sikeresnek nevezte a műveletet, amelyben 200 katona vett részt.

A katonaság akciója során további négy elrabolt személyt szabadítottak ki a gerillák fogságából, ám az egyenruhások érdekes módon egy felkelőt sem tudtak kézre keríteni.

Az EPP még szerda délután rabolta el a német házaspárt és másik négy foglyát egy helyi farmról, ahol az európaiak közel harminc éve marhatenyésztéssel foglalkoztak.

A két áldozattal és vajmi kevés eredménnyel járó akció ismét csak megkérdőjelezi a Horacio Cartes vezette paraguayi kormány az EPP-vel szemben alkalmazott stratégiáját.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez