ENSZ légihíd Szíriába

Az ENSZ légihídon szállít segélyszállítmányt a következő 10 napban Irakból Szíria többségében kurdok lakta északkeleti területeire a két kormány jóváhagyásával.

A segélyt Iljusin-76-os repülőgépek viszik az észak-iraki Erbílből a szíriai Haszekébe, a művelet csütörtökön kezdődik. Vasárnapig 12 repülőutat terveznek – mondta Amin Awad, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) közel-keleti és észak-afrikai irodájának igazgatója.

Az idei előrejelzések rendkívül kemény telet jeleznek a térségben.A segélyszállítmányok élelmiszerből, különösen jól szigetelt sátrakból, ponyvákból és meleg ruhákból állnak. Az idei előrejelzések rendkívül kemény telet jeleznek a térségben.A segélyszállítmányokat eredetileg szárazföldi úton, kamionokkal juttatták volna el a rászorulóknak, de az nagyon bonyolult lett volna kivitelezni, nem beszélve, hogy nem tudták garantálni a konvojok biztonságát.

A segélyszállítmányokat el-Kámeslíje és el-Haszeke szíriai tartományokba juttatják el. Az utóbbi tartományban, amely hosszabb ideje szárazföldön nem megközelíthető, 50-60 ezerre becsülik a nélkülözők számát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez