Három napon át Latin-Amerikai Napok

Az idei nyelvparádé – a nyelvtanulás immár hagyományos ünnepe – mellett Latin-Amerikai Napokra is invitáltákezen a hétvégén  az érdeklődőket a spanyol nyelv szerelmesei: előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket és nyelvtanulási módszereket ismerhettek meg az érdeklődők.

A spanyol irodalom számos kiemelkedő alakjának művét bemutató kiállítás mellett az ibero-amerikai irodalomról beszélgetett három neves fordító, Dr. Gulyás András, Dr. Imrei Andrea és Dr. Simor András. Az irodalom kedvelőinek szólt Dr. Fedor Alice előadása is a XX. század venezuelai irodalmának három ikonjáról, Arturo Uslar Pietriről, Rómulo Gallegosról és Teresa de La Parráról.

Akik viszont a nyelvtanulás kedvéért mentek ki a Millenárisra, azok próbaórákon vehettek részt és megismerkedhettek új nyelvtanulási módszerekkel is.

A szombati nap viszont a kultúra és a latin-amerikai népművészet jegyében zajlott. Az Ibero-amerikai Közösség szervezésében kávé, tea és mate mellett folyt társalgás spanyol nyelven: ezen bemutatkozott több latin-amerikai ország, majd előadások hangzottak el a különböző latin-amerikai kulturákról. De bemutatkozott Bertók Éva prekolumbiai kerámia művész is, aki elárulta művei elkéazítésének technikai titkait. Délután profi táncosok argentin tangót jártak, de volt szamba és capoeira bemutató is, ami mellett még a latin-amerikai országok népviseletét is megcsodálhatták a résztvevők. A vasárnap pedig az előző két nap tapasztalatai alapján a vidámság és az érdekességek napja lesz.

Foto: Konkoly-Thege György

DSCF1042

DSCF1015

DSCF1084

DSCF1044

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez