India a Blahán

India Karnevál nyílt ma délután 3-kor a Blaha Lujza téri Europeum Plazában. Nyitva március 14-én, péntekig naponta 10-től 20 óráig. Megnyitotta H. E. Shri Malay Mishra India nagykövete. A nagyköveti köszöntőt indiai tánc-show, hennázás és teakóstolás követte. A megnyitón Lóránt Attila is megjelent feleségével. Kiállításáról január 25-én számoltunk be portálunkon.

 

 

 A további mai programok: fotókiállítás, selyem festmény kiállítás, kézműves vásár lesznek. Holnap 18 órakor Ajurveda – Dr. Diksha Sharma előadása angolul, holnapután 18 órakor Világjáró Klub – Leveles Zoltán: Észak-indiai kalandozások címmel. Március 7-én, pénteken 16 órakor jóga-bemutató – Inbound Jógaiskola, 17 órakor Garuda Trade – Gyakorlati ajurveda: Betegségek megelőzése, függőségek kezelése, 18 órakor Világjáró Klub – Lázár Ádám: Kalandozások a Gangeszen.Március 8-án, szombaton délben indiai teák bemutatása, kóstolása, 16 órakor Ajurveda – Dr. Diksha Sharma előadása angolul, március 11-én, kedden 18 órakor Ajurveda – Dr. Diksha Sharma előadása angolul. Március 13-án, csütörtökön 18 órakor Világjáró Klub – Leveles Zoltán: Dél-indiai kalandozások, március 14-én, pénteken 16 órakor jóga-bemutató – Inbound Jógaiskola, 18 órakor Bollywood workshop és tánc-show. Az indiait követően indonéz napok lesznek az Europeumban.

Kakas(taréjos) a szemétdombján

Túljátszotta a szerepét az egyik biztonsági őr az áruházban a megnyitó előtt. Folyton csak azt figyelte, nehogy olvasgassa valaki az indiaiak által kiosztott prospektusokat. Azt mondta, hogy ezt csak az utcán tehetjük, az áruházban el kellett tennünk azokat. Mivel ezt Bézi Péter, a rendezvény házigazdája nem kérte tőlünk, így valójában önkényeskedett. Neki a megbízó érdekeit kellett volna szem előtt tartania, ehelyett csak hatalmaskodott. Jó lenne, ha főnökei letörnék a szarvát – s ha nem érti meg, őt tennék az utcára – nehogy a hátralévő tíz napban tovább vegzálja az indiai programok, vagy később az üzletközpont vendégeit! Akinek az Isten hatalmat ad, annak észt is adjon! – tartja a népi bölcselet. Mivel a kakastaréjos őr saját magát ruházta fel a hatalommal, az észt sem kérhetjük rajta számon!

 

Forrás:ZETAPRESS

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez