Egyetértési megállapodás született Budapest és Tedzson között

Egyetértési megállapodást írt alá Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Jum Hong Csul, Dél-Korea ötödik legnagyobb városa, Tedzson (Daejeon) polgármestere a két város közötti együttműködési kapcsolat 20. évfordulója alkalmából csütörtökön – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-t.

Az 1994-ben kötött városszerződés megerősítését szolgáló egyetértési megállapodás keretében a felek megegyeztek abban, hogy a jövőben delegációik kölcsönös látogatást tesznek egymás városában, emlékszobrokat állítanak és állatkerti állatcserét valósítanak meg – olvasható a hivatal kommunikációs igazgatóságának közleményében. Mint írták, a gazdaság, a tudomány és a technológia területén tervezett együttműködés első lépéseként a Fővárosi Önkormányzat a tedzsoni városvezetés meghívásának eleget téve részt vesz az I. Tedzsoni Globális Innovációs Fórumon.

A kultúra és művészetek területére is kiterjedő megállapodás értelmében kölcsönösen elősegítik az előadó-művészeti csoportok és kiállítások cseréjét, különösen a nagyobb fesztiválokat képviselő eseményeken. A tervek között szereplő ifjúsági csereprogram lehetőséget nyújt majd a két város fiatal diákjai számára egymás kultúrájának megismerésére és jobb megértésére – olvasható a közleményben.

Tarlós István az eseményen Budapest nevében köszöntötte a távol-keleti delegációt és vezetőjét, kiemelve, hogy Dél-Koreára és a koreai népre Magyarország barátként tekint. A most aláírt egyetértési megállapodásra utalva a főpolgármester reményét fejezte ki, hogy a két város közötti, hosszabb múltra visszanyúló együttműködés a jövőben számos területre kiterjesztve értékes tartalommal telik majd meg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez