Indiai Üzleti Fórum Budapest

Magyarország és India kereskedelmi kapcsolatainak jövője volt a téma azon a szimpóziumon, amelyet október 14-én tartottak az Indiai Nagykövetségen. 

 

 

 

 

Az egész napos eseményen részt vett többek között Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár, Kerekes György, a nemzeti kereskedőház vezérigazgatója és Esik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke.

A szimpóziumon a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok erősítésének lehetőségeit, a befektetések és az üzleti kapcsolatok bővítését tekintették át.

Május vége óta Narendra Modi India miniszterelnöke. Ambiciózus tervekkel kezdte meg a munkáját, és ennek eredményei már láthatók is. Szeptember 25-én indította el a kontinensnyi ország világméretű kampányát, a Make in India-t. A cél újabb befektetők és gyártók Indiába vonzása. A mostani budapesti szimpozium egy filmmel kezdődött, melyben a jövő Indiáját is bemutatták. Rövidesen az Arab-öböl gyorsan fejlődő városaihoz fognak a tervek szerint hasonlítani a nagyvárosok, köztük Delhi és Mumbai üzleti negyedei. Mint Malay Mishra nagykövet úr köszöntőjében említette, tervezik a japán gyorsvasúthoz hasonló hálózat kiépítését a nagyobb városok közt, vagy például a Gangesz vízének tisztítását. A tervek megvalósulását biztosítja az, hogy a világ legnagyobb demokráciájában a lakosság 65 százaléka  35 év alatti és már 400 milliós a középosztály – mondta a nagykövet.

indiaiforum02

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár beszédében kiemelte India fontosságát a magyar külgazdasági stratégiában. Az Apollo abroncsgyárra vonatkozó, nemrég megkötött szerződés nagy lépés a kapcsolatok fejlődésben.

A magyar kivitelt a hamarosan Indiában is megnyíló kereskedőházak fogják segíteni. Erről már Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőházak Zrt. vezérigazgatója beszélt előadásában.

A nagy érdeklődéssel kísért szimpozium második felében többek közt gyógyszergyárak vezetői tartottak prezentációkat.

indiaiforum01

Az eseményen a Globoport stábja is jelen volt. Tekintsék meg videónkat.

{youtube}4wsskSryWoQ{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez