A BKIK és HTCC szervezetek képviselői már évek óta együttműködésben dolgoznak azon, hogy jól működő háttértámogatói rendszert építsenek ki a magyar kis- és középvállalkozások külpiacokon való megjelenésére, ellátására és biztosítására. A formába öntött és mára már lepróbált rendszer tökéletesen látja el feladatát, megbízható alapot biztosítva a jelenleg is futó projekteknek és az azokat működtető cégeknek. Lukács Balázs a Kampalai egység vezetője a vacsora alkalmával pozitívan értékelte az elmúlt év történéseit és bemutatta a megtett erőfeszítések eredményeit.
Az Ugandába érkező magyar vállalkozók és befektetők nagyra becsülik az információs és kapcsolati rendszer elérhetőségét, a központhoz kapcsolódó szakemberek tudását és rugalmasságát. Itt tartózkodásuk alkalmával többször is elismeréssel nyugtázták, hogy az idegen ország nyújtotta bizonytalanságot milyen könnyen ellensúlyozni tudták azzal a gondossággal, odafigyeléssel, törődéssel, amivel a HTCC ház munkatársai viseltettek a vendégekkel szemben. Nagyrabecsülését fejezte ki a Miniszter Úr is, aki figyelemmel kíséri és folyamatosan segíti, támogatja a magyar közösség munkáját a kezdetek óta.
A vacsorán részt vettek továbbá a BKIK delegáció tagjai, Szatmáry-Jälh Angéla a Kereskedelmi Tagozat Elnöke, Szabó Helga a Szub-Szaharai Szakmai Osztály Alelnöke és a Buganda Királyság Befektetési és Kereskedelem Fejlesztési Vezetője, Sebuwufu Roland Úr is. A Magyar Ház étel menüje csirkepaprikás volt rizzsel és paradicsomsalátával, igazodva a nemzeti étel-érzéshez és a kulináris kultúránkhoz. Természetesen elengedhetetlen vendég marasztaló italunk a pálinka sem hiányozhatott a vendégek poharából.