Gasztronómiai Kalandozások Nigériában

Nigéria kulináris hagyományaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a februári Közel Afrikához Klubban.

 

 

Időpont: 2012. február 15-én, szerdán 18 órától

Helyszín: Az Ebony Egyesület szervezésében a Savannah Étterem különtermében

(Bp. 1074 Dohány utca 40., bejárat a Nyár utca felől).

 

A következő gasztronómiai kalandozás során a sokszínű és gazdag nigériai konyhát mutatjuk be a Közel Afrikához Klubban. Megismerhetjük a különböző törzsi hagyományokat, milyen jellegzetes ételeket főznek a hauszák, a jorubák vagy az igbok. Megtudhatjuk, milyen különbségek és hasonlóságok vannak az egyes területek főzési technikáiban és ételeiben. Bemutatásra kerülnek a legjellegzetesebb alapanyagok, mint a yam gyökér, a különféle fűszerek és gyógynövények, szárított halak vagy a pálmaolaj. Az előadás során megismerhetjük a tipikus nigériai ételeket, mint például a suyát, akarát, egusit, ogbonot, jollof rizst. Megmutatjuk, hogyan formázzák a pounded yamot, a végén pedig meg lehet kóstolni két jellegzetes afrikai italt, a pálma bort és a vita maltot is.

Az klub háziasszonya Ekiudoko Miriam

A belépés ingyenes.

További információ:

Pákay Viktória

06-70-341-1849

 info@ebony.hu

www.ebony.mlap.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez