Időpont: 2012. február 15-én, szerdán 18 órától
Helyszín: Az Ebony Egyesület szervezésében a Savannah Étterem különtermében
(Bp. 1074 Dohány utca 40., bejárat a Nyár utca felől).
A következő gasztronómiai kalandozás során a sokszínű és gazdag nigériai konyhát mutatjuk be a Közel Afrikához Klubban. Megismerhetjük a különböző törzsi hagyományokat, milyen jellegzetes ételeket főznek a hauszák, a jorubák vagy az igbok. Megtudhatjuk, milyen különbségek és hasonlóságok vannak az egyes területek főzési technikáiban és ételeiben. Bemutatásra kerülnek a legjellegzetesebb alapanyagok, mint a yam gyökér, a különféle fűszerek és gyógynövények, szárított halak vagy a pálmaolaj. Az előadás során megismerhetjük a tipikus nigériai ételeket, mint például a suyát, akarát, egusit, ogbonot, jollof rizst. Megmutatjuk, hogyan formázzák a pounded yamot, a végén pedig meg lehet kóstolni két jellegzetes afrikai italt, a pálma bort és a vita maltot is.
Az klub háziasszonya Ekiudoko Miriam
A belépés ingyenes.
További információ:
Pákay Viktória
06-70-341-1849