Egy Bamakós naplója- Irány Mauritánia!

Marokkó, Mauritánia- Minden kezdet nehéz, ám a folytatás kellemes meglepetésekkel szolgált. Szerbin Judit, az AHU munkatársa néhány napja még a „dömen” jellegű ügyintézésről küldött beszámolót, a határátlépés azonban zökkenőmentes volt.

 

 2012.01.21 Dahla

Sikeresen és szerencsésen megérkeztünk Dahlába, egy kicsit időzavarban vagyok, a lényeg az, hogy éjjel egy óra van, mi meg a kipurcanás szélén állunk. A társaság ma nem ragaszkodott a szokásos társas esti programhoz, mindenki bedőlt az ágyba. Reggel viszont….Nos, ezen a reggelen mindenki „friss volt és üde”, emiatt persze kissé kapkodósra sikerült az indulás, hiába, az alvó üzemmódból nehéz átkapcsolni a nappaliba. Gyors tankolás után irány Afrika, a határ, hurrá, senki sem állíthat meg minket. Vagy mégis?
A marokkói határ a szokásos hangulatában fogadott minket, európaiak talán a káosz szóval tudnák leírni az állapotokat. De a káoszban az a jó, hogy vannak azért működő részei. Nagy meglepetésünkre (döbbenetünkre) pik-pakk végzünk mindennel és cirka egy óra papírmunka után már “hajtunk” is a senki földjén a mauritán határ felé!
Ismerős ember köszönti Mösziö Welszt s már adja is az itinert, meg a jó tanácsot, hogy miként pörgethetnénk fel az ügymenetet, vám, police, megy, mint a karikacsapás. Bepecsételnek minket az országba, beszkennelik az útleveleket, és már mehetünk is. Gyors helyi telefonkártya vásárlás, mert más szolgáltató nincs, és hajrá…….

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez