Letartóztatták a mombassai merénylet egyik nagyon balfék gyanúsítottját Kenyában

Kenya, Mombassa – A Bella Vista étteremben ketten meghaltak és öten megsebesültek, amikor gránátokat dobtak be az ajtón feldühödött fegyveresek, akiket a biztonsági őrök nem akartak beengedni. Az egyik halott egy biztonsági őr, aki a kórházban halt meg.

 

 Mombassa éjszakai életében ez az étterem, jobban mondva night club igen népszerű mind a turisták, mind a helyiek körében.

 

A gyanúsított az egyik sebesült! Őt is eltalálta egy gránátszilánk. A rendőrök gyanúját az keltette fel, hogy a zsebében találtak egy buszjegyet, amely Nairobiba szólt aznap estére. Kimentek a buszpályaudvarra, ahol megtalálták a sebesült csomagját. Nagy mennyiségű lőszer volt benne! Megnézték a dossziéját is, és kiderült: a rendőrség már régóta szemmel tartotta őt.
Hasonló merényleteket követtek el az elmúlt napokban Nairobiban is. A rendőrség feltételezése szerint az egész mögött a szomáliai al Shabab szervezet áll. A fanatikus muzulmán szervezet, amely kapcsolatban áll az al Kaidával is, arra törekszik, hogy a merényletekkel csapást mérjen Kenya turizmusára, amely döntő fontosságú az ország bevételei szempontjából.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez