Líbia: búcsú a milíciáktól?!- Ultimátum a szakadároknak

Líbia, Tripoli – 48 órán belül le kell tennie a fegyvert minden milíciának és el kell hagynia laktanyáit! Ha ezt nem teszik meg, akkor a hadsereg fegyverrel kényszeríti őket erre! Ezt közölte Bengáziban a libai nemzetgyűlés elnöke.

Bengáziban egy helyi milíciát, az Anszar Al Saria- t tartják felelősnek az amerikai konzulátus elleni támadásért és az amerikai nagykövet haláláért.
  Mohamed Al Magaryef, a nemzetgyűlés elnöke közölte azt is, hogy a vezérkari főnököt utasították arra, hogy a hadseregen belül működő milíciák vezetőit váltsa le és a helyükbe megbízható, a hatalomhoz lojális tiszteket állítson. Bengáziban ” operatív központot ” állítanak fel, ide tartozik a jövőben minden fegyveres erő: a hadsereg, a biztonsági szolgálat és azok a milíciák, melyek elvben ezek részei, de a gyakorlatban eddig teljesen függetlenül működtek.
  Minderre azután került sor, hogy Bengáziban a feldühödött tömeg megrohanta az Anszar Al Saria milícia székházát és menekülésre kényszerítette az iszlamista milícia tagjait. Az összecsapásoknak legkevesebb 11 halottja van, és ennél több a sebesült. A 11 halott közül hat az Anszar Al Saria milícia tagja, őket tarkólövéssel kivégezték.
  Bengázitól keletre Derma városában az Anszar Al Saria és egy másik iszlamista szervezet bejelentette működésének megszüntetését. Az Anszar Al Saria egyébként tagadja, hogy az ő emberei irányították volna a támadást az amerikai konzulátus ellen szeptember 11-én, amikor az amerikai nagykövet és három munkatársa meghalt Líbia második legnagyobb városában, Bengáziban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez