Nigéria: a hadsereg lesújtott a Boko Haramra- 35 iszlamista harcost megöltek

Nigéria, Adamawa állam –  Nigéria északi részén két államban hajtott végre razziát a hadsereg. A katonák házról házra jártak, és egyenként füstölték ki a fegyveres csoportokat Adamawa és Yobe államban. A Boko Haram a sariat akarja bevezetni Nigériában, vasárnap egy katolikus templomban hajtott végre merényletet, két ember meghalt Nigéria északi részén.

 

  A hadsereg szóvivője elmondta az afp hírügynökség tudósítójának, hogy Yobe állam fővárosban kijárási tilalmat rendeltek el éjszakára, hogy így a hadsereg ne veszélyeztesse a civilek életét. A Boko Haram 35 harcosát ölték meg a razzia során, és hatvan harcost letartóztattak. Nagy fegyverraktárakat is találtak: a korszerű fegyverek mellett 32 íjat is lefoglalt a hadsereg a Boko Haram titkos támaszpontjain.
  A Boko Haram szervezet mindenféle nyugati hatást ellenez, beleértve a kereszténységet is. Nigéria lakosságának kb.  a fele keresztény. A Boko Haram legtöbb akciója ellenük irányul. A fanatikus iszlamista szervezet 1400 embert ölt meg 2010 óta Nigéria északi részén.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez