A turizmus nyithatja meg a határokat

Tárt karokkal, de egyelőre lezárt szárazföldi határokkal várja Marokkó az algériai turistákat. Az ágazatért felelős miniszter egy fès-i konferencián az algériai turisztikai ágazat képviselői előtt ígéretes jövőről beszélt.

Évről évre több algériai látogat Marokkóba, tavaly már 90 ezren érkeztek, mondta a miniszter, aki hozzátette, hogy ha ez a szám tovább növekszik, akkor állandó turisztikai képviseletet nyitnak majd Algírban. Lahcen Haddad sürgette azt is, hogy az Algír- Casabalnca repülőjárat mellett induljanak továbbiak, például Orán, Constantine, Marrakes, Agadir, Fès lehetnek az új célállomások.

A két ország közötti turizmust nehezíti, hogy a szárazföldi határok 1994 óta le vannak zárva. A konfliktus forrása az egykori spanyol gyarmat, Nyugat-Szahara, amely felett most Marokkó gyakorol felügyeletet. Azonban a két ország az utóbbi időben határozottan elkötelezettnek mutatkozott a vitás kérdések rendezését illetően, így van esély a határ megnyitására.

Marokkó tavaly tízmillió turistát fogadott, a tervek szerint 2020-ra a világ 20 leglátogatottabb célországa közé akar kerülni.  

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez