Miért halt meg az amerikai nagykövet Bengáziban? – vall a lemondott CIA főnök

Egyesült Államok, Líbia –  Petraeus tábornok szinte azonnal tudta, hogy az amerikai konzulátus elleni támadást az Anszar Al Saria fekete lobogós szervezete irányítja, és a cél nem a tiltakozás egy Mohamed prófétát bíráló film ellen, hanem a konzulátus elfoglalása. A CNN értesülése szerint ezt vallja majd a CIA egy hete lemondott igazgatója, aki élőben nézte végig a rohamot, melynek végén az amerikai nagykövet és három munkatársa meghalt.

Kiderült az is, hogy a CIA észak-afrikai központja a konzulátus épületében (más források szerint a közvetlen közelében) működött. Erről szerzett tudomást az al Kaida és ezért indított kommandó akciót annak líbiai szervezete, az Anszar Al Saria a konzulátus ellen. Persze a dátum is szimbolikus volt: szeptember 11- e!
Mit tett a CIA a nagykövet védelmében? A szenátus hírszerzési albizottsága erre lesz kiváncsi. Tegnap a bizottság tagjai megnézték a video felvételeket, de nem lehet tudni, hogy pontosan mit láttak, mert az ülés zárt volt. Ugyancsak zárt ülésen hallgatják meg Petraeus tábornokot is, aki a tragédia után személyesen is járt a helyszínen Bengáziban.
Mi szivárgott ki a CIA igazgató titkaiból annak a levelezésnek kapcsán, melyet Petraus tábornok szeretőjével, Paula Broadwellel folytatott? Ezt vizsgálja az FBI. Ezzel párhuzamosan azt is kutatja az amerikai rendőrség, hogy Petraeus tábornok utóda Afganisztánban, John Allen négycsillagos tábornok milyen katonai információkat szivárogtathatott ki abban a 30-40 ezer e-mailben, melyet Jill Kelley asszonnyal váltott? Jill Kelley volt a végzet asszonya Tampában , mert Petraeus tábornok jó ismerőseként ő uszította rá az FBI-t Paula Broadwellre, aki miatt a CIA igazgató lemondásra kényszerült. Ettől függetlenül Petraeus tábornoknak vallomást kell pénteken tennie arról, hogy CIA igazgatóként vajon mindent megtett- e azért,hogy megóvja az amerikai nagykövet életét Bengáziban?!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez