Turistákra várva Tunéziában

Tunézia, Tunisz – Nincs más lehetőség, Tunéziának szüksége van a turizmusra, ez a választás visszafordíthatatlan, ezt az idegenforgalomért felelős miniszter mondta. Dzsamel Gamra a törvényhozás előtt beszélt arról is, hogy a legsürgetőbb feladat a tavaszi kiesés pótlása a nyári szezonban.

Az idei gyengébb indulásnak az elsődleges oka Sokri Beladi február eleji meggyilkolása és az azt követő politikai és biztonsági krízis volt. A miniszter a rövidtávú célok mellett a távlati célokról is beszélt. Évente hétmillió turistát szeretnének fogadni Tunéziában. Ehhez elsősorban az kell, hogy az iparág visszatérjen abba a ritmusba, amelyben még a forradalom előtt működött. Kiemelt feladat lesz a francia turisták visszacsábítása. Az elmúlt két évben sokan elmaradtak közülük. Az idei első negyedévben 17 százalékkal kevesebben jöttek, mint az előző év hasonló időszakában.

Tunézia nemzeti jövedelmének 7 százaléka származik az idegenforgalomból. A turisták elmaradása komoly, pótolhatatlan veszteségeket okozhat az egyébként is gyengélkedő költségvetésnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez