Véres harcok Gao városában, ahonnan két hete verték ki az iszlamista milíciákat a francia csapatok

Mali, Gao – A francia légierő bombázta az iszlamista erők állásait Gao-ban, és csak így sikerült őket kiszorítani a városból. Ezt megelőzően a mali hadsereg csapatai négyórás tűzharcot vívtak az iszlamista milíciákkal, melyek visszaszivárogtak a városba.

Már pénteken öngyilkos merényleteket hajtottak végre, majd a hétvége során fából készült csónakokon átkeltek a Niger folyón és elfoglalták régi főhadiszállásukat a városban. Mali csapatai felvették a harcot, de kénytelenek voltak támogatást kérni a francia légierőtől. A pontos bombázások megfutamították az iszlamista milícia harcosait.
  A Mujao nevű iszlamista szervezet vállalta a felelősséget a hétvégi akcióért. A szóvivő közölte, hogy a közeljövőben újabb támadások várhatók a francia csapatok és szövetségeseik ellen Mali északi részén. A francia csapatok januárban szinte harc nélkül foglalták vissza Mali északi részének nagyvárosait a dzsihád harcosoktól. Az iszlamista milíciák visszavonultak a hegyekbe és onnan hirdettek gerillaháborút  Franciaország és szövetségesei ellen Mali északi részén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez