Dzsihádra szólít fel minden hithű muzulmánt az al Kaida Mali miatt

Mali, Jemen – A hithű muzulmánok az életüket áldozhatják a szent háborúban, de pénzükkel is hozzájárulhatnak a dzsihád sikeréhez-közli a felhívás, melyet az arab félszigeten működő al Kaida szervezet adott ki. Az AQPA, melynek székhelye Jemenben van, arra is utal, hogy a csapást azoknak a hithű muzulmánoknak kell mérniük a “keresztesekre”, akik az érintett országban  élnek.

Tehát például Franciaországban, mely több mint 4000 katonát állomásoztat Maliban. De célpont lehet Csád is, mely 2000 katonát küldött az iszlamista milíciák elleni harcra. Az al Kaida észak-afrikai szervezete, az AQIM a legkomolyabb harci erőt képviselte azok között az iszlamista milíciák között, melyek tavaly tavasszal elfoglalták Mali északi részét.
A francia csapatok Mali és Csád hadseregének támogatásával visszafoglalták a nagyvárosokat Mali északi részén ám az iszlamista milíciák gerillaháborút hirdettek meg. Az elmúlt hétvégén meglepetésszerű támadást intéztek Gao városa ellen. Mali hadserege megfutamodott és csak a francia harci helikopterek ellentámadása tudta megállítani az iszlamista milíciák előrenyomulását.
Algériában nagyszabású terrorakció volt januárban egy gázkitermelő telepen. Az iszlamista túszszerző akciót Algéria hadserege végül meghiúsította, de igen sok volt az áldozat. A mostani dzsihád felhívás, melyet az amerikai hírszerzés műholdjai észleltek, azzal fenyegethet, hogy az al Kaida helyi szervezetei hasonló terrorakciókat indítanak Maliban, Csádban vagy épp Franciaországban, hogy megakadályozzák az iszlamista milíciák teljes vereségét Maliban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez