Lebukott a kuzin – elfogták Kadhafi unokatestvérét Egyiptomban

Egyiptom, Kairó – Az egyiptomi rendőrség letartóztatta Ahmed Kadhafi al-Damo-t, aki Kadhafi ezredes rokona és egyben az egyik leghűségesebb támogatója volt. Ahmed Kadhafi a megbuktatott rezsim különleges megbízottja volt éveken át Kairóban. A libai felkelés után menekült Líbiából Egyiptomba.

Az egyiptomi főügyész személyesen rendelte el a letartóztatását, de a hírek szerint Ahmed Kadhafi al-Dam önként adta fel magát, miután a rendőrség kivonult a háza elé. Egyiptomban egyébként több olyan személy is tartózkodik, aki annak idején vezető tisztséget töltött be a Kadhafi rezsimben. Az új líbiai vezetés folyamatosan arra kéri az egyiptomi kormányt, hogy tartóztassa le és adja ki a volt rezsim embereit. Meg nem erősített hírek szerint Kadhafi testőrei tűzpárbajba keveredtek a kivonuló rendőrökkel.

A líbiaiak is megerősítették Kadhafi unokatestvérének elfogását, akit az Interpol is körözött. Ahmedet hivatalos okmányok hamísításával vádolják. A líbiaiak máris jelezték, hogy Ahmed Kadhafit más bűnök elkövetése miatt is felelősségre akarják vonni. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez