Orosz turisták fürdőgatyás tiltakozása – maradnának Egyiptomban

Orosz turisták egy csoportja röpgyűlésen tiltakozott Hurghadában a moszkvai külügyminisztérium döntése ellen, amely az utazásra nem ajánlott országok közé sorolta Egyiptomot. A turisták szerint nincs veszély, ők pedig remekül érzik magukat.

A tiltakozó akció résztvevői azt mondták: nem értik az orosz külügyminisztérium döntését. Azt elismerték, hogy az utcákon fegyveres járőrök cirkálnak, de ezzel nincs semmi baj, ők biztonságban érzik magukat és nem akarnak hazamenni. A városban nemrég megtartott Morszi-párti megmozdulásról pedig azt mondták, hogy az békés menet volt, amelyet nyilvánvalóan politikai szándékkal szerveztek.

Az orosz külügyminisztérium augusztus 15-én nyilvánított „utazásra nem ajánlott országnak” Egyiptomot, ugyanezen a napon az Orosz Turisztikai Hivatal azt javasolta az oroszországi utazásszervező cégeknek, hogy állítsák le az egyiptomi utak eladását. A vesti.ru beszámolója szerint az orosz turisták mindössze harmada választott más úti célt a politikai bizonytalanság miatt, főként Tunéziát és Törökországot. Ha hinni lehet a hivatalos adatoknak, akkor egy közepes magyar város lakosságának megfelelő számú orosz turista (40 ezer ember) nyaral jelenleg a Vörös tenger egyiptomi partján. Jelentős részük szeptemberben is maradna, akárcsak azok az orosz üzletemberek, akik arra panaszkodnak, hogy a politikai bizonytalanság miatt a „biznyisz” sokat romlott Egyiptomban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez