Apám nem terrorista!”- mondta a Libiában elfogott Al Kaida főnök fia

“Fehér Mercedesekkel és egy kisbusszal jöttek! Tízen kiugrottak, és rávetették magukat az apám autójára. Három maszkos kommandós ráordított: kifelé! És már vitték is!”

A tíz terrorelhárító közül három amerikai volt, ők fogták el Abu Anasz Al Libit, aki a CIA szerint az Al Kaida líbiai főnöke volt. Ki volt a hét másik? “Ők a háttérben maradtak és egymás között arabul beszélgettek-líbiai akcentussal. Én is líbiai vagyok, az ember megérzi az ilyesmit!”- állítja az állítólagos terrorista vezér fia, aki még diák Tripoliban ahol apjával és családjával élt. Abu Anasz Al Libit most egy hajón hallgatja ki a CIA. A líbiai parlament tiltakozott az amerikai kommandós akció miatt. Kerry külügyminiszter elismerte: előre nem tájékoztatták Libiát az amerikai kommandós akcióról. De akkor hogy láthatott líbiai kommandósokat az elfogott Al Kaida főnök fia?
Egyáltalán miért keresi a CIA Abu Anasz Al Libit? A fő vád ellene az, hogy ő szervezte az Al Kaida akcióját Tanzániában és Kenyában 15 évvel ezelőtt. Akkor az USA nagykövetségeit támadták meg, a halottak száma meghaladta a 220-at. A helyi terrorelhárító szolgálatokat teljesen meglepte a támadók profizmusa, és különösen az, hogy a helyi Al Kaida főnök- ez lett volna a most 49 éves Abu Anasz Al Libi- egy laptopról vezényli a nagyszabású akciót.
“Apám sohasem volt terrorista, sosem találkozott Oszama Bin Ladennel! Afganisztánban harcolt az oroszok ellen. Mindíg nagyon vallásos volt: minden gyereke kívülről tudja a Koránt éppúgy mint ahogy ő maga is! Manchesterben mindíg azt mondta: ne a focit figyeljétek, hanem a Koránt olvassátok!”- nyilatkozta a fiú a The Guardiannek.
Elmondta azt is, hogy kilenc éves volt amikor apját a brit terrorelhárító szolgálat elkapta Manchesterben. Utána az egész család menekülni kényszerült. Iránban is éltek – borzalmas körülmények között! Földalatti cellákban tartották őket fogva évekig. Kadhafi bukásakor engedték őket haza. Apja a fia szerint vissza akart térni a számítógépes szakmához, és a nukleáris kérdések után érdeklődött. A CIA szerint a papa a maga korában az Al Kaida számítógépes sztárja volt, és mostanában a fanatikus szervezet líbiai hálózatát szervezte. Az FBI 5 millió dollárt tűzött ki a fejére! Csakhogy a CIA már Kadhafi bukásakor- tehát 2011-ben jelezte: Abu Anasz Al Libi hazatért Líbiába! Miért most fogták csak el hiszen nyugodtan éldegélt egy külvárosi házban Tripoliban? Milyen szerepe lehetett abban, hogy az Al Kaida megtámadta az USA benghazi konzulátusát tavaly szeptemberben, és az amerikai nagykövet ott meghalt?

Egyes amerikai szakértők arról írogatnak: a líbiai kommandós akció pótcselekvés volt! Válasz a kenyai véres Al Sabab akcióra, melyet elnézett a CIA. Abu Anasz Al Libi valaha valószínűleg fontos ember lehetett az Al Kaidaban, de ma már csak “nyugdíjas”, aki nem tölt be operatív szerepet. Ezért is nem foglalkozott vele eddig a CIA. Most viszont kellett egy látványos akció, és ennek eredményeképp három amerikai kommandós elfoghatta Abu Anasz Al Libit. Csakhogy a “nyugdíjas” Al Kaida káder számított mindenre: háza tele volt kamerákkal! Az egész akciót felvették. A fia most leleplezéseket ígér mondván az amerikai kommandósok törvénytelenül jártak el amikor apját a szülőföldjén, Libiában fogták el – hollywoodi látványt produkálva fegyverüket lóbáló kommandósokkal pedig Abu Anasz Al Libi fegyvertelen volt, és épp a hajnali imáról tért haza a mecsetből…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez