Új politikusi nemzedék tör a csúcsra Madagaszkáron

Ny Rado Rafalimanana malgas politikus, üzletember volt a közelmúltban a második, aki már most bejelentette, hogy indulni kíván a 2018. évi választásokon. Az üzletember példát kíván mutatni a korrekt, tisztességes kampányolásra is.

Rafalimanana szerint az elnökválasztási kampány mindig az előző választás megtartásának másnapján indul és egészen a szavazás napjáig tart. A politikus ezért már most készül a legkésőbb öt év múlva esedékes választásokra, és már most népszerűsíti “Marshall tervnek” elkeresztelt elnökválasztási programját – ennek hangsúlyát a lakosság életszínvonalának emelésén, az ipari és a gazdasági teljesítmény javításán helyezi úgy, ahogy az egy “rendes fejlődő országhoz” illik. Ezen túlmenően fontosnak tartja a humanitárius kérdések felkarolását is hazájában. A politikus üzletembernek kézzelfogható fejlesztési tervei vannak, és ezek megvalósításában számít az olyan nemzetközi partnerek támogatására, mint az Egyesült Arab Emirátusok, Katar, Kína és India.

Rafalimananát, az ország választási bizottsága ebben az évben eltiltotta a választásokon való részvételtől – de ez nem veszi el a kedvét, ami érthető is, hiszen harminchat éves. Már most is sokan tekintenek úgy rá Madagaszkáron, mint az új, fiatal politikusi nemzedék megtestesítőjére. Egy biztos, az évek óta belpolitikai válsággal küzdő szigetországnak nagy szüksége lenne a nyugodtabb és kiszámíthatóbb politizálásra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez