Új katonai bázisokat építenek Namíbiában

A namíbiai kormány bejelentette, hogy egy új katonai bázist fognak építeni, emellett pedig több támaszpontot fognak felújítani. A beruházások több milliárd dollárba is kerülhetnek.

A Namibian Daily napilap információi szerint 2014 és 2017 között a keetmanshoopi, az Otjiwarongi, a gobabisi és az olunói katonai támaszpontokat szeretné a kormány felújítani, amire több millió dollárt szánnak. Egy támaszpont felújítása a becslések szerint körülbelül 200-500 namíbiai dollárba kerülhet. Emellett Karibibában új légitámaszpontot szeretne építeni a kormány, míg Oshivelóban egy katonai akadémia létrehozásában gondolkodnak. Fejlesztésre kerülne még a fővárosi katonai kórházi és a Walvis Bay-ben található haditengerészeti támaszpont is.

A kormány szerint a jelenlegi katonai létesítmények rendkívül rossz állapotban vannak, ezért kell őket felújítani. A kormány hosszú távú célja, hogy egy modern, illetve profi hadsereget állítson fel, amely hatékonyan tudja ellátni az ország biztonságát. Az infrastrukturális fejlesztéseket a namíbiai kormány már régóta tervezi, de a projekteket mindig el kellett halasztani. Komoly problémát jelent a kormány számára, hogy a katonák körében hatalmas az elégedetlenség. A katonák ugyanis nem egyszer panaszkodtak a rendkívül alacsony fizetésükre és lakhatási problémáikra. Emellett többen is szóvá tették, hogy a hadsereg fegyver arzenálja rendkívül elavult. Sok harci jármű működésképtelen, vagy állandóan lerobban. A kézifegyverek többsége pedig használhatatlan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez