Mugabe: Nem azért küzdöttünk, hogy a melegek földje legyünk

Robert Mugabe zimbabwei elnök az országból való kiutasítással fenyegette meg pénteken azokat a külföldi diplomatákat, akik őt a homoszexuálisok jogainak tiszteletben tartására kérik.

Az Afrika legidősebb vezetőjének számító Robert Mugabe zimbabwei elnök országa függetlenné válásának 34. évfordulója alkalmából mondott beszédében bírálta Európa “homoszexuális abszurditását”.

“A tegnap Európája nincs többé, ma olyan Európánk van, amelynek nincsenek elvei és ahol az a természetes, ami nem természetes” – hangsúlyozta a fővárosi nemzeti stadionban tartott ünnepségen a dél-afrikai ország 90 éves elnöke.

Hozzátette: hazája nem azért küzdött az Egyesült Királyságtól való függetlenedésért, hogy a “melegek földjévé” váljon. Hangsúlyozta a jelenlévőknek: azonnal “elküldjük” és “nem hallgatjuk tovább” azokat a diplomatákat, akik Zimbabwéban a homoszexualitás védelmére beszélnek.

Az Európai Unió (EU) több mint egy évtizede sújtja szankciókkal a 90 éves Mugabét és feleségét állítólagos emberjogsértések és választási szabálytalanságok miatt.

A dél-afrikai országot 1980 óta irányító Mugabe nem először kel ki a melegek ellen, akiket rosszabbnak tart a “disznóknál és a kutyáknál” is. Afrikában jelenleg több mint 30 országban – köztük Zimbabwéban – büntetik jogilag a homoszexualitást.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez