“Menyasszonyt” kapott megvesztegetésül a közmédia elnöke

Tíz csinos félmeztelen lány kellette magát a nagyhatalmú média elnök előtt Észak Limpopo tartományban, a Dél-Afrikai Köztársaságban. A helyi törzs azt akarta elérni, hogy az ő nyelvén a vendan több adás legyen a közszolgálati médiában.

Egy csinos 23 éves diáklányt választott ki magának a közmédia elnöke a helyszíni szemle alkalmából. A lány közgazdaságtant tanul, és ezen belül a személyzeti munkára kíván szakosodni. A félmeztelenül táncoló lányok bemutatóján, melyen a média elnöke gusztálta őket, részt vettek a szülők is, akik pontosan tudták, hogy mire megy ki a játék: a nagyhatalmú elnök kap egy csinos lányt a törzsből, és cserébe elintézi, hogy a venda nyelvű adások száma növekedjen!

Szégyen!- fogalmaznak a jogvédő szervezetek. A lányokat úgy árusítják, mint a marhákat a piacon! Még inkább szégyenletes, hogy a közmédia főnöke elfogadta az ajándék “menyasszonyt”! Miután egy újság megírta az egész ügyet, és a jogvédő szervezetek felkapták azt, a médiahatóság sem tehetett mást: vizsgálatot indított az ügyben. Mit szól mindehhez maga az érintett, a nagyhatalmú közmédia főnök? Hallgat! Szóvivője útján közölte: nem kíván arról nyilatkozni, hogy valóban kapott-e ajándékba egy “menyasszonyt” amikor meglátogatott egy törzset az Észak Limpopo tartományban, a Dél-Afrikai Köztársaságban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez