Nálunk is tarthatók Zimbabwe különleges növényei

Zimbabwe növényvilága rendkívül gazdag, az afrikai országban olyan különlegességek élnek, mint a sivatagi rózsa vagy a vérvirág, amely szobanövényként nálunk is nevelhető. A Kossuth Rádió Szombat reggel című műsora az afrikai ország különleges növényeit mutatta be.

 Zimbabwe növényvilága rendkívül gazdag, az egyenlítői növényzettől az alpesi növényzetig mindenféle megtalálható az afrikai országban. Olyan különlegességek élnek ott, mint a sivatagi rózsa vagy a vérvirág, amely a Viktória-vízesésnél őshonos. A dekoratív virágzatú növény cserépben nálunk is nevelhető, s kertészetekben árusítják is. Párás környezetben, naponta vízzel permetezve, világos helyen, tíz fok fölötti hőmérsékleten szobanövényként tartható.

Zimbabwe nemzeti növénye a koronás liliom, amely olyan, mint egy lángcsóva. A mélyvörös és a piros különböző árnyalataiban pompázó szirmokat kétoldalt sárga csík keretezi. A virágzásakor gyönyörű látványt nyújtó növény igazán „leleményes”: a virágok súlyától a nagyon vékony, egy méter magas szár nagyon könnyen eltörne, ha a növény nem gondoskodna támasztékról. A hosszú, lándzsa alakú levelek vége azonban karomszerűen visszagörbül, s bokrokra, fák alsó ágaira támaszkodik vele.

vérvirág

 

(Visited 6 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez