Tom Hanks bízik Egyiptomban, ön miért nem?

Hollywood menti meg az egyiptomi turizmust, amely az arab tavasz kezdete óta gyengélkedik? A Király hologramja című hollywoodi mozit a Vörös tenger két szigetén forgatják, szemben Hurgadaval. A főszereplő Tom Hanks.

Az idegenforgalmi minisztérium lecsapott az alkalomra és kiadta a jelszót: Tom Hanks megbízik Egyiptomban, ön miért nem? Nem véletlen az egyiptomi kormány lelkes kampánya az idegenforgalom fellendítésére. Mubarak elnök idején, vagyis 2011 előtt évente 7%- nőtt a turizmus, amely az ország gazdasági fejlődésének motorja volt. Aztán az arab tavasz idején megkezdődött az apadás: a televíziók képernyőjén ugyanis megjelentek a véres események, amelyek korántsem vonzzák a turistákat. A Sínai-félszigeten valóságos polgárháború tört ki a beduinok és a hadsereg illetve a rendőrség között. A híres Szent Katalin kolostor látogatását is fel kellett függeszteni és nem hoztak turistákat a repülőgépek Sharm el-Sheikhbe sem.

Sissi tábornok elnöki beiktatása után megindult a fellendülés. Először Berlinben jelentették be: Sharm el-Sheikhbe immár biztonságos a német turisták számára. Mivel ők voltak a legtöbben az tavasz előtt, így a visszatérésük mindenképp jó hír. Annál is inkább, mert őket követték az olaszok, azután pedig más európai nációk.
Aztán megjött Hollywood a Királyi Hologram című szuperprodukcióval és Tom Hanks-szel. Ez újra divatba hozhatja Egyiptomot, melyet az elmúlt évek véres eseményei picit a háttérbe szorítottak a célpontot kereső turisták körében. Persze az, hogy a gázai övezetben- Egyiptom határához közel- dörögnek a fegyverek, nem segíti elő különösebben a turizmus fellendülését. De hogyha Tom Hanks bízik Egyiptomban, akkor Ön miért nem.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez