Dzsihád toborzás Dél-Afrikában a You Tube-on

Dél-afrikai muzulmán testvérek! Gyertek harcolni a dzsihád igaz ügyéért! Én már itt vagyok a Kalifátusban!- mondja egy fekete dzsihád harcos valahonnan Szíriából vagy Irakból. Vannak-e dzsihád harcosok a Kalifátus katonái között? Ezt vizsgálják most Dél-Afrikában…

750 ezer muzulmán él Dél-Afrikában, elsősorban Durban és Fokváros környékén. Korábban már voltak arról hírek, hogy a Boko Haram közöttük toboroz. A nigériai Boko Haram az Al-Kaida szövetsége. Az Al Kaida viszont szakított az ISIS-szel, amely kikiáltotta a Kalifátust Irak és Szíria területén. Hírszerzői becslések szerint a Kalifátusnak, melynek vezetője a Kalifa vagyis Abu Bakr Al Bagdadi, körülbelül 10 ezer jólképzett katonája van, köztük sokan külföldről érkeztek, de Afrikából viszonylag kevesen.

A videón szereplő dzsihád harcos is arab néven mutatkozik be: Abu Sui Ab Al Afrikinek nevezi magát. Némiképp gyanút kelt, hogy nem dél-afrikai akcentussal beszél. Dél-Afrikában ennek ellenére aggódnak, mert az egykori brit birodalom muzulmánjai közül sokan már ott vannak a Kalifa seregében. Állítólag James Foley, az amerikai újságíró hóhéra is egy olyan dzsihád harcos volt, aki Nagy Britanniából érkezett a Kalifátus területére, vagyis Irakba és Szíriába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez