Iszlamisták lefejeztek egy tunéziai csendőrt

Iszlamisták lefejeztek Tunéziában egy csendőrt, holttestét az algériai határ közelében, el-Kéf városában találták meg hétfőn reggel – közölte a tunéziai belügyminisztérium egyik szóvivője.

 Mohammed Ali Larvi azt mondta, a biztonsági szolgálat munkatársa és testvére autóval utazott a térségben, amikor tíz iszlamista megtámadta járművüket. A másik férfit elengedték, Haszan Szolatánival azonban brutálisan végeztek.

A tunéziai biztonsági erők egységei üldözőbe vették az iszlamistákat a nyugat-tunéziai térségben, ahol egyre gyakoribbak a véres merényletek az ország hadserege és rendőrsége ellen. A múlt hónapban egy katonai buszra támadtak iszlamisták, és a hadsereg öt tagjával végeztek.

Az észak-afrikai ország régóta küzd a dzsihadistákkal és keményvonalas muzulmán hívekkel, akik ellenzik a Zin el-Abidin Ben Ali korábbi elnök négy évvel ezelőtti megbuktatása óta zajló demokratikus átmenetet. A Tunéziában működő iszlamista szervezetek egyike az Anszár as-Saría, amelyet az Egyesült Államok korábban terrorszervezetnek minősített. Washington azzal vádolja a csoport tagjait, hogy ők felelősek a tuniszi amerikai nagykövetség ellen két évvel ezelőtt elkövetett merényletért.

A kormány nemrég fokozta a biztonsági intézkedéseket, mivel decemberben rendezik meg az elnökválasztás második fordulóját, amelyben a hivatalban lévő Monszef Marzúki elnök és Bedzsi Kaid esz-Szebszi, a világi Nidáa Tunisz (Tuniszi Felhívás) párt jelöltje mérkőzik meg egymással.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez