Börtöntámadás és szökés Nigériában

Legalább 200 rab szökött meg egy szigorúan őrzött börtönből a nigériai főváros közelében, miután ismeretlen fegyveresek szabadon engedték őket.

A nigériai hatóságok azt közölték, hogy a támadók jól fel voltak fegyverkezve és nagy erőkkel lendültek támadásba Minnában, amely a nigériai főváros közvetlen közelében található. A börtönőröknek esélyük sem volt a támadókkal szemben, akik gyorsan lerohanták az intézményt, és legalább 200 közveszélyes bűnözőt engedtek szabadon. Egy helyi lakos a Reuters-nek elmondta, hogy a támadók robbanóanyagokat is bevetettek az akcióban, a börtönőrök pedig az első roham után elmenekültek. A rendőrség szerint nagy valószínűséggel a Boko Haram vagy valamelyik szövetségesének tagjai hajtották végre a támadást, hogy kiszabadítsák fogva tartott társaikat, de az sincs kizárva, hogy helyi bűnözők támadtak a börtönre.

Nigériában az utóbbi időkben egyre gyakoribbak a börtönök elleni támadások és a tömeges szökések. Egy hónapja 144 rab szökött meg a lokojai börtönből hasonló körülmények között. A Concil for Foreign Realations (CFR) adatai szerint Nigériában egy év alatt több mint tízezer ember vesztette életét erőszakos bűncselekmények és terroristatámadások miatt. Ezért nem véletlen, hogy Nigériát az egyik legveszélyesebb országnak tartják közbiztonság szempontjából. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez