Harrison Ford kényszerleszállást hajtott végre

A 72 éves világhírű színész a Los Angeles-i Santa Monica repülőtérről szállt fel kisrepülőjével, de hamar vissza kellett fordulnia, ugyanis egyik pillanatról a másikra leállt a gép motorja. Sajtósa, Ina Treciokas elmondta: Fordot kórházba szállították, de nincs életveszélyben, a hírek szerint egy lábtöréssel és némi zúzódással megúszta a balesetet.

A színész egy sárga, 1942-es Ryan Aeronautical ST3KR típusú géppel indult útnak, mellyel már rengeteget repült korábban. Valószínűleg a hosszú évek tapasztalatának köszönheti életét, ugyanis az AP-nak nyilatkozó szakértők szerint kiemelkedően jól kivitelezte a Han Solo-ként híressé vált színész a kényszerleszállást.

A repülőtér környéke elég sűrűn lakott,  már rengetegen panaszkodtak mind a légi forgalom hangereje, mind a potenciális katasztrófák miatt. Fordnak sem volt könnyű dolga, de szerencsére sikerült egy közeli golfpálya felé manővereznie, ahol úgy tudta letenni a gépet, hogy senki sem sérült meg.

Harrison Ford Crashes His Vintage Airplane„Egy ilyen hibától nem válik nehezebbé a gép irányítása” – mondja egy helyi oktató, Charlie Thomson. – „Viszont abban biztos lehet a pilóta, hogy rövidesen a földön találja magát, így vagy úgy.”

Ford már a ’80-as években megtanult repülni, és többször címlapra került hobbija miatt. 2001-ben például egy eltűnt kisfiút talált és mentett meg helikopterével. Egy évvel korábban pedig egy sebesült hegymászónak nyújtott segítséget. Ráadásul mindig önkénteskedik, mikor nyáron sok az erdőtűz, és a legtöbb helikopter le van foglalva. Mikor arról kérdezték, hogy minek köszönhető hősiessége, ezt válaszolta:

„Én csak szeretek helikoptereket vezetni.”

Ford a ’70-es évek végén vált igazán ismertté, amikor a Csillagok Háborújában alakította Han Solo-t, a pitiáner csempészt. A film két folytatást, rengeteg egyéb új szerepet és végül világhírt hozott a színész számára, aki azóta számtalan kasszasikerben játszott. Kevesen tudják azonban, hogy egyáltalán nem neki szánták a Csillagok Háborúja ikonikus szerepét. Ford egyszerű ácsként dolgozott a forgatáson. A meghallgatásokon azonban megkérték, hogy olvasson ő is, George Lucasnak pedig annyira megtetszett az alakítása, hogy neki adta a szerepet.

Fotók: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez