Az internet ereje – 1700 nő vidítaná fel a megalázott férfit

Ismét megmutatkozott az, hogy az internet mire is képes, ha közös célt találnak az emberek és összefognak. Minden egy képpel és egyetlen mondattal indult, melyben egy túlsúlyos férfit aláztak meg. A végeredmény: a fél világháló kitűzte céljául, hogy felvidítsa szegény embert.

Amennyiben “elég” időt töltenek az interneten, biztosan hallották már, hogy bármiféle tartalom amivel találkoznak, valahogy visszavezethető az internet legsötétebb bugyrához, a 4chan-hez. A kissé túlzó állítás azonban a legtöbb esetben beigazolódik, legalábbis a nagyobb volumenű ügyek esetében.

Ez alkalommal is a népszerű fórumon indult el a megállíthatatlan internet-vonat. Valaki feltöltött egy képet (valójában kettőt), melyen egy túlsúlyos férfit láthatunk, aki először mintha táncolna, a másodikon azonban már lehajtott fejjel áll. A szöveg a következő volt:

“Észrevettük ezt az egyedet, ahogy táncolni próbál a múlt héten. Abbahagyta, amikor meglátta, hogy kinevetjük.”

Az ilyen és ehhez hasonló kegyetlenségek nem újdonságok az oldal életében, azonban szerencsére más közösségek (persze a 4chan felhasználók egy része is) felfigyeltek az igazságtalanságra. Hamar felkerült az egyébként sokszor a 4chan-ből táplálkozó Imgur nevű képmegosztó oldalra, ezzel a szöveggel:

“Az ilyen viselkedés elfogadhatatlan. Ha ezt olvasod haver, ne érdekeljen mit mondanak, b*sszák meg ezek a srácok. Táncolj csak tovább!”

Ekkor indult be az egész, hamarosan ismét feltűnt 4chan-en, de már a Reddit-en és a Twitteren is. Az emberek elkezdték használni a #FindDancingMan (#Találjukmegatáncolóférfit) hashtag-et, amibe a The Free Thought Project (A Szabad Gondolat Projekt) írója, Cassandra Fairbanks is beszállt, aki “valami különlegességgel” akart kedveskedni a férfinak.

4chan
Cassandra a férfi segítségére siet

 

Mindössze 24 óra alatt több ezer Los Angeles-i nő csatlakozott a Twitteren. Egy nyílt levélben ajánlották fel, hogy csinálnak neki egy bulit, ahova mind az 1727-en elmennének.

A nyílt levél
A nyílt levél

Nem kellett sok idő és rátaláltak az egyébként londoni férfira, aki elfogadta az ajánlatot, amint visszatért kijevi utazásából.

em

Köszönjük internet!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez