Nindzsákkal az idegenforgalom növeléséért

Tokió szinte mindent megtesz azért, hogy vonzóvá tegye Japánt a a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékokra. Nemrég egy nindzsa harcművészek népszerűsítését célzó szervezet állítottak fel, hogy ezzel csalogassák a turistákat a szigetországba.

Japánban idén szeptembertől munkába lépnek a nindzsák: a hétvégén egy Nindzsa Tanácsot állítottak fel Tokióban, amelynek a célja a szigetországba történő turizmus fellendítése. Ezt az ország különböző prefektúráiból érkezett kormányzók és polgármesterek nindzsának öltözve jelentették be, hogy népszerűsítsék a “sötétség és lopakodás” mestereit. Ebizo Icsikava híres japán kabukiszínész is pártolja az elképzelést.

Ezenfelül egy honlapot is létre fognak hozni, ahol majd összegyűjtik és terjesztik a nindzsákkal kapcsolatos információkat.  A kezdeményezést pozitívan fogadták a nindzsa történelemben fontos szerepet játszó öt prefektúra, vagyis a  Kanagava, Nagano, Mie, Siga és Szaga, s szintén részt vesznek a kezdeményezésben. Ráadásul már arról is érkeztek hírek, hogy a szigetországon kívülről is komoly érdeklődést tanúsítottak a Nindzsa Tanács iránt és szívesen részt vennének a tanács munkájában.

A kép forrása: Europress/AFP

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez