Jobban szerette a tevét, mint a házastársát

Egy szaúdi férfi elvált a feleségétől, miután kiderült, hogy a nő sokkal többet érez egy teve iránt.

A szaúdi házaspár éppen egy családi látogatáson vett részt a feleség édesapjánál, egy Rijádtól északra fekvő faluban. A férj fültanúja lett annak, ahogy a felesége „flörtöl” az apósa egyik tevéjével. Erre féltékeny lett, s megkérdezte a nejétől: mennyire szereti őt? A nő azt válaszolta, hogy kedveli, de nem annyira, mint az apja tevéjét. A férj először nem reagált a kijelentésre, és nem állt neki veszekedni, főleg azért nem, mert ott voltak a felesége testvérei is.

A hazafelé tartó úton az asszony tovább mesélt al-Waleefről, a tevéről, hogy mennyire kedveli, és az édesapja ezért nem is adta el az állatot, pedig sokat kértek tőle. A férj egy héttel később, egy pénteki napon elvitte a feleségét egy sivatagi túrára, pont oda, ahol az apósa tevéi szoktak csoportosulni. Megkérdezte a nejétől, hogy melyik al-Waleef és amikor a nő rámutatott a tevére, sok boldogságot kívánt nekik, s bejelentette, hogy elválik tőle. Ezenfelül „elmagyarázta” a feleségének, hogy mivel állatokba szerelmes, ezért ő is egy állat, és itt a helye a sivatagban a többi teve között: immár nyugodtan együtt lehet al-Waleeffel. A férfi ezután kocsiba ült, és otthagyta a feleségét a sivatagban. Az asszony a tevével hazament a szüleihez.

Amikor ez a történet kikerült az internetre, hatalmas vitát gerjesztett a szaúdi internetezők körében, több száz bejegyzést írtak a cikk alá. A legtöbben úgy gondolták, hogy a férfi „mondvacsinált és idióta ügy” miatt vált el a feleségétől, de voltak olyanok is, akik a védelmükbe vették, mivel „megmutatta arrogáns feleségének, hogy a nő megérdemli ezt a leckét”.

A kép forrása: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez