Minden pénzét jótékony célokra adná az Apple-vezér

Tim Cook, az Apple vezetője is beállt a sorba és megígérte, hogy vagyona nagy részét jótékony célokra adományozza halála után.

A felajánlás igazán nem fog rosszul jönni a rászorulóknak, ugyanis Cook jelenlegi vagyonát körülbelül 800 millió dollárra becslik. Az egyetlen feltétel amit megszabott, az volt, hogy a most tízéves unokaöccsének kifizeti egyetemi tanulmányait, írta meg a Fortune Magazine.

Bár elképesztő vagyonához képest elenyésző egy jobb egyetem összköltsége, azért az Egyesült Államokban komoly pénzösszegeket hagyhatunk ott, ha tanulni szeretnénk. Átlagosan nagyjából harmincezer dollárba kerül egy egyetemi képzés, ami sokaknak elképzelhetetlenül magas összeg.

Nem Cook az első, aki így rendelkezett vagyonáról. Öt évvel ezelőtt a milliárdos Warren Buffett és a Microsoft-atya, Bill Gates döntött úgy, hogy elindítják a The Giving Pledge (Az Adományozási Fogadalom) nevű kezdeményezést. Az akció arra hívja fel a világ leggazdagabb embereit, hogy legalább vagyonuk felét ajánlják fel különböző jótékonysági célokra. Több mint száz milliárdos állt be a sorba, köztük a Facebook-alapító Mark Zuckerberg is.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez