70 millió dollárért szerzett új pénzügyi főnököt a Google

Az 57 éves Ruth Porat eddig a keleti parton dolgozott: a Morgan Stanley pénzügyi igazgatója volt. A Google 70 millió dollárt ad neki, hogy átköltözött az USA nyugati partvidékére és csökkentse az informatikai óriás kiadásait.

A Google kiadásai tavaly 23,4%-kal növekedtek míg a profit csak 19%-kal. Ezen kell változtatnia Ruth Porat asszonynak, aki ugyanezzel foglalkozott a Morgan Stanley-nél is. Ott négy év alatt 40,3 millió dollárt keresett. A Szilícium völgyben kicsit jobban jár, amikor májusban megkezdi a működését, miután a Google igazgató tanácsa őt választotta új pénzügyi igazgatónak. Mennyit kap Ruth Porat? Évente 650 ezer dollár lesz a fizetése. Ez sem rossz, de ennyiért valószínűleg nem jött volna át a nyugati partvidékre. Ezért amint belép a Google-hoz, kap egy 5 millió dolláros bónuszt! Azután pedig egy 65 millió dolláros részvény pakettet. Az első 25 milliót még az idén, a második 40 milliót pedig jövőre.
Nem Ruth Porat asszony az első pénzügyi sztár, aki a Wall Streetről átigazol az informatikai szektorba: Anthony Noto a Goldman Sachs ásza volt, de immár a Twitter pénzügyi igazgatója. Keresete 250 ezer dollár évente. A belépési bónusz 64 millió dollár Twitter részvényekben. A rekorder a Szilícium völgyben Bob Mansfield. Az Apple sztárja 85,5 millió dollárt inkasszált tavaly. Ebben persze része volt annak, hogy az Apple részvények árfolyama jelentősen nőtt.
Alig várjuk már Ruth, az új pénzügyi igazgató érkezését. Persze mi maradunk az informatikánál, de nagyon számítunk arra, hogy ő jó eredményt ér majd el a költségek csökkentésében- hangsúlyozta Larry Page, a Google vezérigazgatója.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez