Bachelet családtagjával a fedélzetén tűnt el egy helikopter Chilében

Négy utassal – köztük Michelle Bachelet államfő unokatestvérének férjével – a fedélzetén, kedden este eltűnt egy helikopter Chilében, miközben az ország árvíz sújtotta, északi régiói felett hajtott végre repüléseket.

 

A Bell 206-os forgószárnyas az Aguas Chañar cég dolgozóit szállította, és nem sokkal felszállás után vesztette el a rádiókapcsolatot a chamontei repülőtérrel. Az elnöki hivatal jelentése szerint a helikopter pilótája, Pedro Pablo Aldunate, María Isabel Bachelet, az államfő unokatestvérének hitvese, akit jelenleg szintén eltűntként tartanak nyilván.

Atacama tartomány nemzetvédelmi hivatalának főnöke, Marcelo Urrutia kijelentette, hogy a hatóságok aktiválták az idevágó protokollokat, ám jelenleg nem rendelkeznek további információkkal a helikopter sorsáról.

Az Aguas Chañar munkatársai a Chile északi részét sújtó áradásokat követők kármentésen dolgoztak, amelyek ez idáig legalább 17 ember életét követelték. Michelle Bachelet államfő azt is bejelentette, hogy az Atacama-régióban elrendelt szükségállapotra való tekintettel lemondta részvételét az április hatodikán, Panamában esedékes VII. Amerika-csúcstalálkozón. (Fotó: AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez