Amerikai a világ legidősebb embere

A képen a világ leghosszabb életet élt embere, Jeanne Calment látható, aki a 122 születésnapját is megünnepelhette. Gertrude Weaver 1898 július negyedikén született, ezzel ő a világ legidősebb jelenleg is élő embere 116 évével.

Az idős hölgy jelenleg egy camdeni idősek otthonában él, Arkansas államban. Egy, a CBS által készített interjúban arról mesélt, hogy szerinte a hosszú élet titka, hogy bízzuk Istenben, dolgozzunk keményen és szeressünk mindenkit, akivel csak találkozunk életünk során.Weaver követi az aktuálpolitikát, elmondta, hogy nagyon szereti Obamát és reméli, hogy az elnök is csatlakozik majd szülinapi ünnepségéhez, amikor nyáron 117 éves lesz.

Összesen négy gyereke született, akik közül hárman már elhunytak, csak Joe van életben, aki jelenleg 94 éves és rendszeresen látogatja édesanyját az idősek otthonában. A világ legidősebb embere címet úgy kapta meg, hogy a nála valamivel idősebb japán Misao Okawa nem sokkal a 117. születésnapja után meghalt. Ahhoz azért még várni kell pár évet, hogy ő legyen a valaha élt legidősebb ember, a jelenlegi rekordot ugyanis a francia Jeanne Calment tartja, aki 122 éves és 164 napos korában hunyt el.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez